14 Nisan 2014 Pazartesi

Oğluşumuz geliyor : )


     Aydınlık ve birazda serin bir İstanbul sabahına günaydın dedik bu gün. Sabah yataktan çok zor kalksamda haftanın ilk gününe günaydın deyip işimize gücümüze dağıldık u.canla : )

     Eveet gelelim ana konuyaa : ) Daha önceki yazımda belkide bebişimizin cinsiyetini öğrenebileceğimizi yazmıştım. C.Tesi günü kontrolümüze gittiğimizde daha ben cinsiyeti belli olur mu diye konuşurken doktorumuz bir oğluşumuzun olacağını söyledi. Ama bana hamileliğimin ilk başlarında o kadar çok kızın olucak dendi ki “  öylemii bana hep kız diyolardı ama”  dedim gayrı ihtiyarii : ) Doktor yüzde doksan yüzde binbeşyüz erkek deyip ne vakalar olduğundan bahsetti birazda. Örneğin bir kadın yemek yediği restorandaki garsonun biz üç defa baktırdık hep değişik çıktı demesi  üzerine doktora bir daha bakarmısınız demiş : ) Sanırım hamile olunca biraz da duygusal olup herşeyden etkileniyor anne adayları…tıpkı benim çevreden etkilendiğim gibi : ) Herşeyin normal gözüktüğünü söyleyip tekme sesini ve kalp atışını dinletti bize. Tabi ben suratımda aptal bi gülümseme ile kramplarımı ve nerdeyse bir haftayı geçen böbrek ağrımı bile daha hafif hissetmeye başladım bu sesleri duyunca : )

    Doktorun yanından ayrılınca tabi hemen telefonlara sarıldık. Annemi aradığımda bir süre konuşamadım boğazım düğümlendi sanki. Hani orda bir bebişin olduğunu biliyodum zaten ama sanki cinsiyetini de öğrenince bir şahsiyet kazandı birden : ) Tabi ikimizin aileside çok sevindi tebrik edip önemli olanın sağlıklı olması olduğunu tekrarlayıp güzel dileklerde bulundular bizim için. 

   Ama toplum etkisi ne kuvvetliymiş ki ben sadece kızım olursa öteden beri sevdiğim “ Zeynep “ olsun diye düşünüp ne başka bir kız ismi nede erkek ismi düşünmüşüm : ) Ama herkese söyledim bulduğunuz güzel isimleri söyleyin değerlendirme listesine alıcaz diye  : )

  Bu arada bir baba olarak u.canın tepkisine gelince : ) Öğrenince yüzünde koca bir gülümseme vardı. Ama işin aslı oda kız bekliyormuş. Toplum genelimizde her erkek biraz erkek çocuğu istiyor galiba ve u.canda da birazcıık o duygu var diye hissettim ben her ne kadar inkar etsede : ))  ( Hiç bu konuda bir şey belli etmesede bir konuşmasında ilki erkek olursa kız kardeşini kollar korur demişti. Bende ordan birazcık pay çıkarıyorum galiba : ) Ama kız da olsa aynı şekilde sevineceğini biliyorum cancağzımıın.Çünkü o en başta çocukları seviyor .  Bizim u.canla duamız hep sağlıklı, hayırlı bir evlat oldu. Dilerim Rabbim bu dualarımızı kabul eder ve isteyen herkese bu güzel duyguları tattırır. : )
 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

@Bilgenaz;
Canımmm hayırlı olsun. Rabbim sağlıklı sıhhatli salih evlat eylesin inşallah.. veee elbette kız kardeşlerini koruyup sahip çıkacak abicik olsun :))
Tekrar gözün aydın canım. Mutluluğunuz daim olsun..

corcianaz dedi ki...

Teşekkür ederim canım güzel dilek ve duaların için :) Amin. Sizlerden de bekliyorum inşallah haberleri ;) :)