30 Nisan 2014 Çarşamba

Aydınlık ve serin bir sabahtan...

   Bu yoğun iş gününe Derya nın tatlı kahvesiyle başlamak hayattır   ; ) :)


      bunlarda şampiyonluğumuz sonrası dün görüp aldığım yeni çay bardaklarım : )
 

28 Nisan 2014 Pazartesi

haftasonundan...


   Bu aralar böbreklerimdeki ağrıdan dolayı hareket alanım çok kısıtlandı. Ancak yakında bulunan birkaç küçük markete biraz da hava almak için uğrayabiliyorum o kadar. Çalışmadığım zamanları daha çok evde dinlenerek geçirmeyi yeğliyorum.  C.teside doktorda tahlillerimizi yaptıktan sonra u.can beni annemlere bırak çok bunaldım dedim. Hazır ablam ve tatlı oğluda onlardayken bol bol sevdim onuda : ) Sonrasında eczaneye ve markete diye çıktık kızkardeşimle. Ve bu sevimli saksıları aldık . Gerçi altı delik olmadığı için saksı olarak değil  dekoratifte durduğu için şimdilik kütüphanemin üstünde yerlerini aldılar. Kafamda onlar için bi kaç küçük şey var. Yeni halleriyle paylaşırım artık ;)

   c.tesi günü kızkardeşimle çıktığımız  küçük market alışverişi yolunda içimize baharın geldiğini telkin eden bu gülden sonra  dün akşam yağan yağmur ,  bu sabahki hafif ıslak sokaklar ve serin hava dur bakalım daha bahara var diyor adeta …

 

25 Nisan 2014 Cuma

İçinde Bulunduğumuz " AN"


     Böbreklerimden dolayı benim için biraz sıkıntılı geçsede hamileliğimin 20. Haftasını da geride bıraktık… Yani yolun yarısındayız artık : )  Bu gün 21.hafta da bebiş ve annedeki değişiklikleri okurken yazarın son cümleleri çok hoşuma gitti. Ve paylaşmak istedim ;)

 Bazı anneler doğum yaptıktan sonra bebekleriyle bizlere geldiklerinde, bebekleri yanlarında olmalarına rağmen, "onun karnımdaki kıpırtılarını özlüyorum" derler. Bu, biz insanların sıklıkla yaptığı hatalardan biri: Bulunduğumuz anı yaşamak yerine geçmişe ya da geleceğe odaklanıyor ve bunu anılarda yaşayarak telaffi etmeye çalışıyoruz...

       Evet maalesef yeri geliyor hepimiz bu hatayı yaşıyor ve içinde bulunduğumuz anın kıymetini bilmeden geçiriyoruz zamanımızı ;) Öyleyse bu gün için tatlı bir uyarı olsun bu hepimize ; ) : )


 
 

21 Nisan 2014 Pazartesi

Gül güzeldir, gül candır : )

   u.candan fırsat bulunmamış zamanların telafisi , içinde bulunduğumuz an' ın anlamı...güzel güller ...

16 Nisan 2014 Çarşamba

Kahve keyfi, kalbin keyfi ;)

 
 

bu gün bize kalp çıktı  ;)

14 Nisan 2014 Pazartesi

Sevdiklerimizle bir pazar günü...


  C.tesi günü doktor çıkışı u.can beni annemlere bırakıp işine giderken kızkardeşimi de alıp bize götürdüm. Üstüne de güzel bir sürpriz yapıp ikindi gibi annem ve babam geldi : )  Gerçi akşam babam eve döndü ertesi sabah kahvaltıya gelmek şartıyla ama annem ve kızkardeşim bizde kaldı. Biraz yemek, dinlenme derken sağolsunlar beraber biraz evi topladık. Akşam u.canla yemeğimizi yedik ve geç saatlere kadar ( u.canın gözleri kapanmaya başlayana kadar daha doğrusu J ) oturup sohpet ettik.Ertesi sabahta erken uyandık ve evin son rotüşlerini yaptık ki kapı çalındı. Ablam, eniştem , babam, kızlar ve ablamın tatlı , bal oğlu tıntırış geldi kahvaltıyaa : ) Bende üstüne komşum olan dayımlarıda çağırınca kahvaltıya tam bi aile günü oldu : )
Kahvaltımızın ilk hali ki son hali sadece boş tabaklardı : ))
 
 
 
Günümüz güzel başladı . U.can saat onikiye doğru işe gitmek zorunda kalınca bizde kahvaltı, kahveler derken sonrasında yengemin ısrarı üzerine onlara geçtik ailecek. Orda da benim evin en sevdiğim yeri olan kış bahçesinde  sırtıma güneş vura vura biraz zaman geçirdim bende : )
 
ve tabi kız kardeşimle beraber yengemin o güzel çıçeklerini ve kendimizi bir güzel resimledik burda günün hatırası olması adına ; ) : )
   Ve akşam  u.canın beni almaya gelmesiyle sevdiklerimizle geçirdiğimiz güzel bir pazar gününe nokta koyduk :)
 
 

Oğluşumuz geliyor : )


     Aydınlık ve birazda serin bir İstanbul sabahına günaydın dedik bu gün. Sabah yataktan çok zor kalksamda haftanın ilk gününe günaydın deyip işimize gücümüze dağıldık u.canla : )

     Eveet gelelim ana konuyaa : ) Daha önceki yazımda belkide bebişimizin cinsiyetini öğrenebileceğimizi yazmıştım. C.Tesi günü kontrolümüze gittiğimizde daha ben cinsiyeti belli olur mu diye konuşurken doktorumuz bir oğluşumuzun olacağını söyledi. Ama bana hamileliğimin ilk başlarında o kadar çok kızın olucak dendi ki “  öylemii bana hep kız diyolardı ama”  dedim gayrı ihtiyarii : ) Doktor yüzde doksan yüzde binbeşyüz erkek deyip ne vakalar olduğundan bahsetti birazda. Örneğin bir kadın yemek yediği restorandaki garsonun biz üç defa baktırdık hep değişik çıktı demesi  üzerine doktora bir daha bakarmısınız demiş : ) Sanırım hamile olunca biraz da duygusal olup herşeyden etkileniyor anne adayları…tıpkı benim çevreden etkilendiğim gibi : ) Herşeyin normal gözüktüğünü söyleyip tekme sesini ve kalp atışını dinletti bize. Tabi ben suratımda aptal bi gülümseme ile kramplarımı ve nerdeyse bir haftayı geçen böbrek ağrımı bile daha hafif hissetmeye başladım bu sesleri duyunca : )

    Doktorun yanından ayrılınca tabi hemen telefonlara sarıldık. Annemi aradığımda bir süre konuşamadım boğazım düğümlendi sanki. Hani orda bir bebişin olduğunu biliyodum zaten ama sanki cinsiyetini de öğrenince bir şahsiyet kazandı birden : ) Tabi ikimizin aileside çok sevindi tebrik edip önemli olanın sağlıklı olması olduğunu tekrarlayıp güzel dileklerde bulundular bizim için. 

   Ama toplum etkisi ne kuvvetliymiş ki ben sadece kızım olursa öteden beri sevdiğim “ Zeynep “ olsun diye düşünüp ne başka bir kız ismi nede erkek ismi düşünmüşüm : ) Ama herkese söyledim bulduğunuz güzel isimleri söyleyin değerlendirme listesine alıcaz diye  : )

  Bu arada bir baba olarak u.canın tepkisine gelince : ) Öğrenince yüzünde koca bir gülümseme vardı. Ama işin aslı oda kız bekliyormuş. Toplum genelimizde her erkek biraz erkek çocuğu istiyor galiba ve u.canda da birazcıık o duygu var diye hissettim ben her ne kadar inkar etsede : ))  ( Hiç bu konuda bir şey belli etmesede bir konuşmasında ilki erkek olursa kız kardeşini kollar korur demişti. Bende ordan birazcık pay çıkarıyorum galiba : ) Ama kız da olsa aynı şekilde sevineceğini biliyorum cancağzımıın.Çünkü o en başta çocukları seviyor .  Bizim u.canla duamız hep sağlıklı, hayırlı bir evlat oldu. Dilerim Rabbim bu dualarımızı kabul eder ve isteyen herkese bu güzel duyguları tattırır. : )
 

10 Nisan 2014 Perşembe

ITZHAK PERLMAN KONSER

Itzhak Perlman, Itzhak Perlman İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu 29 Nisan 2014 biletleri.

 ...evet onu canlı dinlemek gerçekten bir ayrıcalık...eğer zaman bulabilirseniz ve maalesef biraz pahalı olan biletlerini almak sizi kasmayacaksa hiç düşünmeyin derim ;)
Bilet fiytaları :
1. Kategori - 665.00 TL
2. Kategori - 565.00 TL
3. Kategori - 465.00 TL
4. Kategori - 375.00 TL
5. Kategori - 205.00 TL Tükendi!
6. Kategori - 137.50 TL Tükendi!       bilet almak için ;) tıklayın 
 
Bu konser haberinden sonra onun kemanından bir tango dinlemek güzel olur ;)
 
        
       
 

9 Nisan 2014 Çarşamba

YALNIZIM DOSTLARIM...NOTA

   Millet olarak herkesin biraz arebesk  tarafı olduğundan mıdır bilinmez ister Batı çalsın ister Türk müziği her keman öğrencisinin başından da olsa biraz girizgah yapmayı sevdiği bir şarkıdır İbrahim Tatlıses in seslendirdiği  ve Burhan Bayer ‘ in bestesi olan  “ Yalnızım dostlarım “ şarkısı ;)

Şarkıyı notaya döken Aydın ÇAĞLAR daha çok bağlama yı düşünerek bu derlemeyi yapmışsada diğer enstrümanları çalanlarda çalarken farkettikleri ufak tefek düzenlemelerle bundan yola çıkarak sanırım parçayı çıkarmayı başarabilirler ;)

Nar tanesi nur tanesi anne babasının bir tanesii : )


          Bu gün bebişimizin 18. haftası doldu. Yaşadığım kramplar, tuzdan olduğunu tahmin ettiğimiz şişmiş gözler ve üstüne birde kum dökme derken biraz sıkıntılı geçirsekte şu son üç dört günü sonunun güzel bişeye bağlanacağını düşünmek bu sıkıntıları katlanılır kılıyor. Ama bu sıkıntıları yaşarken bazen göz yaşlarına yenik düşebiliyor insan ve bu durumda eşine en yakınlarına büyük iş düşüyor. Dün bu sıkıntılardan dolayı sabah gözyaşlarımı tutamazken eşimde bana bu sıkıntıların geçici olduğunu , sonunun tıpkı tatlı yeğenim tıntırış ( bu ismi biz taktık ona : ) gibi bir bebek olacağını düşünmemi telkin ederek beni rahatlatmaya çalıştı.Bazı gerçekleri bilsekte bu gibi durumlarda iyi geliyor galiba sevdiklerimizin desteğiyle bazı şeyleri duymak. U.Can mecburen işe gidince öğlene doğru annem ve babam geldiler yanıma. Biraz uzanmak, biraz sohpet, biraz telkin derken onlarda bana iyi geldiler. Gerçekten insan zor zamanlarda sevdiklerini yanında istiyor. Akşamda beni u.cana devir teslim yapıp gittiler.İyi ki varlar…

 Eveet.. bu sıkıntılar dışında bebişin  ilk hareketini bekliyoruz heyecanla ama henüz bi ses yok. Bazen u.canla bazı sesleri falan bişeye benzetiyoruz ama bizim bebişin  henüz pek kıpırdamaya niyeti yok galiba :) )  Neyse biz azimle bekliyoruz. Ve bu c.tesi bir aksilik olmazsa cinsiyetini öğrenme ihtimalimiz çok yüksek : D  Eğer öğrenemezsek sanırım bizden çok çevremiz hayal kırıklığına uğrayacak : ) Beni her gören mütemadiyeen :D ne zaman doktora gidiyosunuz ne zaman belli olucak diye soruyor . Geçen sefer öğrenemediğimizi söylediğimde benden çok hayal kırıklığına uğramışlardı : )

Ama tabi ki ille de kız yada erkek olsun dememeli , cinsiyeti ne olursa olsun herşeyden önemlisi sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması ;) : )

4 Nisan 2014 Cuma

Godfather NOTA (Bir zamanlar konser parçamız : )


Love Story


Sağlık herşeydir...bazen bir tük kahvesi hayattır...cuma güzeldir....cumalar güzeldir :)


        Bazen zor zamanlar yaşarız ve sonrası iyi sonuçlandığında büyük bir rahatlama alır yerini. Dün akşam annemle konuşurken “bişey söyliycem ama sakın üzülme korkma sonu iyi bitti”  deyince büyük bir tedirginlikle onu dinledim.  Bir gün önce onu aradığımda biraz telaşla beni sorduktan sonra telefonu kapatmasından şüphelendim ama belkide dışardan sesler geliyodu dışarda işi var diye düşündüm. Meğer bir süredir yüzünde biraz uyuşma var diye babamla beraber hastaneye gitmişler ve doktor tomografi sonrası beyninde bir kitle olduğunu ve kanama gördüğünü söylemiş. Hemen ameliyat gerektiğini annemi eve gönderemeyeceğini..Sonra kardeşimin gelmesi ambulansla Cerrahpaşa yolculuğu ve daha öce teyzemi ameliyat etmesi için çok uğraşılan beyin cerrahı bulunmuş. Renkli emar falan derken ben hariç bütün sülae hastanedeymiş. Çok şükür ki doktor bir kanamanın söz konusu olmadığını görülen kütlenin nerdeyse yirmi senelik olduğunu kendisine bir zararı olmadığını söylemiş. Yılda bir emarla takip etmemiz yeterli demiş ki dayım annem yanında değilken o kadar ısrar etmiş ki doktor çareyi iyi olduğuna dair yemin etmekte bulmuş artık. Ve bana durumum dolayısıyla hiçbir şey söyletmemiş annem. Tabi sonuç ne kadar iyi olursa olsun gözyaşlarımı tutamadım. Halende üstüne konuşunca tutamıyorum. Çok şükür ki sonu iyi oldu. Binlerce şükürler olsun. Babam kurban adamış . En kısa zamanda onu kesicez inşallah. Bu sabah yüzüm gözüm şişmiş olsada ağlamaktan içim de annem iyi olduğu için iyi hisler var. Rabbim kimseyi sevdikleriyle sınamasın ve başımızın tacı annelerimizi babalarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah …
…..
Bu güzel Cuma sabahına da iyi haberler şerefine kendime Derya nın yaptığı bu güzel kahveyi ısmarladım. : ) Ve son söz….Sağlığımız yerindeyse herşey bir şekilde çözülür;)

3 Nisan 2014 Perşembe

kIŞ mASALI nOTALARI

Kış masalı...bu aralar severek dinlediğim bu şarkının notalarını nette bulunca paylaşmak istedim. Notaları düzenleyen Aydın ÇAĞLAR daha çok bağlama tabanlı yazmış olsada bende kemanla bi deniyim bakalım ; )

   Ayrıca daha fazla bağlama notasına ulaşmak isterseniz de bu siteyi bir ziyaret edin derim ;)

 
Sibel Can da sonradan yorumladı ama ilk yorumlayan Adem Gümüşkaya dan dinleyelim biz bu gün : )

Neşeli Günler - DO Bir Külah Dondurmaaaa : )


                                                       Do bir külah dondurma
Re masmavi bir dere
Mi derede bir gemi
Fa gemide bir tayfa
Sol papatyalı bir yol
La güneşten bir damla
Si Ayşe'nin kedisi
Ve yine şimdi tekrar sol mi do
Music: Richard Rodgers
EşLik: Y. Bişgen ( Mart 2014 )
 
çocukluğumda trt de koro tarafından söylenen ve bağıra bağıra söyleyip flütle çalıştığım bu şarkıyı  pek severdim ve http://bisgen.blogspot.com.tr/ bloğunda görüncede hemen paylaşmak istedim bir şekilde :) Evet bu şarkıyı hatırlayanlar için notalarına ve eşliğine erişmek isterseniz burdan ulaşabilirsiniz ;)
 
 

2 Nisan 2014 Çarşamba

var mı ıhlamur gibisii...

        Gribin etkisini tüm vücudumda hissederken  ve ilaçta kullanamazken bu aralar en iyi dostum ;)

1 Nisan 2014 Salı

Bir haftasonu...bir seçim...bir kumpir...bir p.tesi öncesi...


 

    Daha dün haftasonuydu , seçimdi derken salıyı bitiriyoruz nerdeyse. Bende bir önceki hafta aldığım açık havanın bedelini ödüyorum cumadan bu yana.Üstelik ilk günler daha iyiyken bu gün ağrımadık yerim yok gibi. Birde ilaç kullanamama ve dinlenememe eklenince halim muhteşem …C.tesi u.canda hastalanınca c.tesiyi neredeyse uyuyarak geçirdik diyebilirim. Pazar günü bu dinlenmenin faydasını gördük ki öğlen oylarımızı verdikten sonra soluğu nerdeyse rüyalarıma girecek kumpir standında aldık :D Ve şimdiye kadar bir kumpiri bitirmeyi başaramıyan ben koca kumpiri nefessiz yedim, bitirdim, yok ettim : )) u.canda bu halime alışık olmadığı için ben yerken bir sürü resmimi çekti. Gözün parlıyor yerken deyip durdu ben bitirene kadar. Ama pek çok güzeldi kumpirde : D

 

 
 
    Tabi milli avmmizden çıkmadan önce D&R a uğradık. Ve biraz dergileregöz attık. Eskiden hemen ekonomi dergilerine bakıp aylık aldığım dergimi bulur alırken bu sefer anne bebek dergilerini karıştırdım biraz ve anne ve bebeklerle ilgili bir dergi aldım : ) Gerçekten bebek daha haberdar olduğumuz andan itibaren kendini bir şekilde hayatımızın her karesine dahil ediyor : ) sonrasında henüz hastalığı atlatmadık fazla abartmayalım deyip evin yolunu tuttuk. Akşamda geçen akşam izlerken uyuyakaldığım “ Hükümet Kadın 2 “ filmini tamamladık. Ama nedense daha fazla bişeyler bekledim hep izlerken.İlkinde daha çok gülmüştüm galiba 2 si bana biraz eksik eldi.  Günün sonunuda L koltuğumuzda uyuya kalarak tamamlamışız ki ertesi gün saat uyarlamasından dolayı keşke biraz daha uyusaydım dedim hep : )