23 Eylül 2014 Salı

Hoşgeldin hayatımıza Ömer Kaan :)

      .....veee bi sürprizle gününden önce Ömer Kaan' ımız dünyaya geldi :) Doğum aşaması bir telaş hikayesi ama sonucu güzel oldu ve biz bebeğimizi  otuzyedinci haftasında kucağımıza aldık :) Ve şimdi tam bir ay bir günlük bebeğim. Kırkımızı daha atamadık ama bu gün babamız gelene kadar anaanne ve dede deyiz.
     Tecrübeli annelerinde çok iyi bildiği üzere uykusuz geceler başladı. İlk günlerde bir yandan sezeryan ağrılarımın hat safhada olmasınında etkisiyle bi sersemlediysem de şimdi yine sersemiiiim :) Ama biraz daha tecrübelendim galiba :)  Malesef şu an evimde netim olmaması ve malumunuz pek yoğun olmam sebebi ile bloğuma çok zaman ayıramasamda biraz daha tecrübeli olduğum ve ömer kaan dan fırsat bulduğum zamanlarda yine evimde , bloğumda olucam ;) :)
      Özellikle tüm bebişlerini bekleyen annelere hayırlı doğumlar ve sağlıklı bebekler diliyoruum : )

25 Temmuz 2014 Cuma

Şeker : )

Elim elindeyken en sihirli kilit
Hep mutluluğa açılır
Essin dertler nerde eserse
Gülüşünle hepsi dağılır
 
Önce kalbime sonra evime
Girdin ya nasıl mutluyum
Şeker yapışmış sanki diline
Bu en tatlı şey duyduğum
 
Hayat dediğin sanki kaç sene
Ama aşklar ölümsüzdür
Senin aşkın benim aşkıma
Çok yakışacak bir ömür
 

...

 
 
hiç olmazsa arada bir hayata çocuk gözlerle bakabilsek ....
 
 

Bebişler için güzel alternatifler :)







11 Haziran 2014 Çarşamba

Bu şarkı Kalbimizin Tek Sahibine Gelsin : ) İrem Derici...Kalbimin tek sahibine

Dualar eder insan
Mutlu bir ömür için
Sen varsan her yer huzur
Huzurla yanar içim

Çok Ş
ükür bin şükür
seni
 bana verene
yazmas
ın tek günümü sensiz kadere
ellerimiz
 bir ellerimiz bir
vedalar
 denizler engeldir sevene

bu sarkı kalbimin tek sahibine
ömürlük yarima
gönül eşime
bahar
 sensin bana gülüşün cennet
melekler
 nur saçmış aşkın yüzüne.
 ....bu aralar yoğunluk, bebiş ve ve ve derken bazı şeylerden uzak kaldım galiba : ) Daha dün dinleyebildiğim bu şarkı çok hoşuma gitti. Herkesin kalbinin tek sahibine gelsin ...veee henüz kalbinin tek sahibini bulamamışlara en kısa zamanda bulmaları dileği ile ;) : )

10 Haziran 2014 Salı

Ev Dekorasyonu için fikirler ;)

 

 
 oyyy..pembiş pembiş : )
 





 

Farkında olmak

Hayat, ne otuzunda, ne kırkında başlar.
Hayat;
Fakında olduğun anda başlar.
 
...Sabah sabah bu satırlarla karşılaşınca paylaşmak istedim. Bildiğim bişey olmasına rağmen uykumun açılamadığı ve bugünlerde baya stresli geçen bir iş gününe daha başlamışken daha bir aklıma tesir etti sanki... Her anımızın farkında olmak dileği ile ;) :)

6 Haziran 2014 Cuma

cuma gelmiş hoş gelmiş ...bize tatil getirmiiiş :)

    ....bir cuma günü daha geldi ve bize gülümsüyor kenardan kenardan : )  Cumaları seviyorum : ) Umarım herkes için kolay ve güzel bir gün olur.  

5 Haziran 2014 Perşembe

büyüdükçe...

  büyüdükçe hayatı daha ıskalamaya ve mutluluğu çok yükseklerde aramaya başlıyoruz galiba...

4 Haziran 2014 Çarşamba

Papatya gibisin zarif ve ince...



Tasarım kemanlar :)

Pintereset hesabımdan pinlediğim güzel tasarım kemanlar : )

 

 
 

27 Mayıs 2014 Salı

bahar geldi, içimiz bahar oldu...


    ....bahar geldi içimizde bahar oldu : ) Balkonumdan aşağıyı izleyince sokaktaki ağaçların kokuları baharı içime işletiyor adeta... Güzel , ümitli mevsim bahar : ) Gerçi iki gündür havanın sıcaklığı birazda hamilelikten kaynaklandığı için beni bunalttı ama yine de tiril tiril giyinip ayağıma terliklerimi giyip çıkmak güzel bir duygu : ) Gerçi tedbir amaçlı henüz terliklerimi giymedim ama böyle devam ederse hafta sonuna doğru herkesle beraber bende giymeye başlarım artık : )
     Gerçi terlik güzelde giyicek bişeyler bulmak zor :D  bütün yazlıkları eledim ve artık oğluşumla çoğuna girememe sorunu yaşadığımı gördüm. Sanırım artık nerdeyse 25.haftamızı tamamlıycak olmamızdan üzerime uyan bir şeyler bulmak oldukça zorlaştı. Demek ki neymiş...hiç sevmesemde alışveriş zamanıymış :D   Tabii çok abartmadan ;) Çünkü bu kıyafetleri çok fazla giyme şansım olmuycak. Büyük ihtimal oğluşumuzu elimize aldıktan sonra  dal gibi olacağım içiin :p :D

20 Mayıs 2014 Salı

acı, düğün dernek....işte hayat...

 Soma ' da yaşanan acı felaket hepimizi yasa boğdu :( Dilerim gerekli önlemler alınıp , hakedenler cezalandırılır da bir daha böyle bir felaketle karşı karşıya gelmeyiz.
Ülkemizde hal böyleyken bir yandan da yaşam devam ediyor. Birileri hayatını kaybederken bir yerlerde yeni bebekler dünyaya gelmeye devam ediyor, düğünler dernekler kuruluyor. Hayatın kanunu bu galiba...
  Ve bunlardan bir tanesi de kuzenimin düğünüydü. C.Tesi günü u.can dan dolayı bir koşturmayla kendimizi eminönünde düğünün yapılacağı yatta bulduk. Gitmeden önce herkes kötü olursun falan dediği için biraz endişelendiysem de sonra olumlu düşün olumlu olsun dedim ve düğüne gittik :) Beni deniz tutmazdı ve o günde tutmadı. Eğlenceli, güzel bir düğün oldu. Kuzenlerle görüşme fırsatı bulduk, iki bin beş yüz poz resim çekildiiik :) Hele ki benim gibi deniz meraklısı biri için u.canla güvertede deniz manzaralı içtiğimiz çay ilaç gibi geldi : ) Ağız tadıyla düğünümüzü bitirdik çiftimizi de evlerine gönderdiiik :)

Bunlarda birbirimizden fırsat bulduğumuzda çektiğimiz bir kaç manzara karesi ;)

 

8 Mayıs 2014 Perşembe

Seçtiğim parçalar : )

Bu hafta sonu marmaraparka her gittiğimde muhakkak uğramadan geçemediğim the company mağazasından beğendiğim iki parça : ) Özellikle askılıklı demir hanım kızımıza bayıldııım :)
 
saatlerde özellikle çocuk odaları için çok şeker :) Tabi renkli , sevimli bir oturma odasında da gayet güzel durur ;) :)

2 Mayıs 2014 Cuma

yağmur ve arındırdıkları...

Bu sabah caddeler yıkanmış yağmur sonrası bir sabahta  servis bekledim : ) Ve servisi beklerken yanında beklediğim ağaçlar ıslanmış gözüme daha bi güzel gözüktü sanki. Yağmur arındırdığındanmıdır bilinmez dokunduğu her şeye biraz güzellik katıyor sanki. Tıpkı bu ağaçlarda olduğu gibi ;)

 
 
 
 

30 Nisan 2014 Çarşamba

Aydınlık ve serin bir sabahtan...

   Bu yoğun iş gününe Derya nın tatlı kahvesiyle başlamak hayattır   ; ) :)


      bunlarda şampiyonluğumuz sonrası dün görüp aldığım yeni çay bardaklarım : )
 

28 Nisan 2014 Pazartesi

haftasonundan...


   Bu aralar böbreklerimdeki ağrıdan dolayı hareket alanım çok kısıtlandı. Ancak yakında bulunan birkaç küçük markete biraz da hava almak için uğrayabiliyorum o kadar. Çalışmadığım zamanları daha çok evde dinlenerek geçirmeyi yeğliyorum.  C.teside doktorda tahlillerimizi yaptıktan sonra u.can beni annemlere bırak çok bunaldım dedim. Hazır ablam ve tatlı oğluda onlardayken bol bol sevdim onuda : ) Sonrasında eczaneye ve markete diye çıktık kızkardeşimle. Ve bu sevimli saksıları aldık . Gerçi altı delik olmadığı için saksı olarak değil  dekoratifte durduğu için şimdilik kütüphanemin üstünde yerlerini aldılar. Kafamda onlar için bi kaç küçük şey var. Yeni halleriyle paylaşırım artık ;)

   c.tesi günü kızkardeşimle çıktığımız  küçük market alışverişi yolunda içimize baharın geldiğini telkin eden bu gülden sonra  dün akşam yağan yağmur ,  bu sabahki hafif ıslak sokaklar ve serin hava dur bakalım daha bahara var diyor adeta …

 

25 Nisan 2014 Cuma

İçinde Bulunduğumuz " AN"


     Böbreklerimden dolayı benim için biraz sıkıntılı geçsede hamileliğimin 20. Haftasını da geride bıraktık… Yani yolun yarısındayız artık : )  Bu gün 21.hafta da bebiş ve annedeki değişiklikleri okurken yazarın son cümleleri çok hoşuma gitti. Ve paylaşmak istedim ;)

 Bazı anneler doğum yaptıktan sonra bebekleriyle bizlere geldiklerinde, bebekleri yanlarında olmalarına rağmen, "onun karnımdaki kıpırtılarını özlüyorum" derler. Bu, biz insanların sıklıkla yaptığı hatalardan biri: Bulunduğumuz anı yaşamak yerine geçmişe ya da geleceğe odaklanıyor ve bunu anılarda yaşayarak telaffi etmeye çalışıyoruz...

       Evet maalesef yeri geliyor hepimiz bu hatayı yaşıyor ve içinde bulunduğumuz anın kıymetini bilmeden geçiriyoruz zamanımızı ;) Öyleyse bu gün için tatlı bir uyarı olsun bu hepimize ; ) : )


 
 

21 Nisan 2014 Pazartesi

Gül güzeldir, gül candır : )

   u.candan fırsat bulunmamış zamanların telafisi , içinde bulunduğumuz an' ın anlamı...güzel güller ...

16 Nisan 2014 Çarşamba

Kahve keyfi, kalbin keyfi ;)

 
 

bu gün bize kalp çıktı  ;)

14 Nisan 2014 Pazartesi

Sevdiklerimizle bir pazar günü...


  C.tesi günü doktor çıkışı u.can beni annemlere bırakıp işine giderken kızkardeşimi de alıp bize götürdüm. Üstüne de güzel bir sürpriz yapıp ikindi gibi annem ve babam geldi : )  Gerçi akşam babam eve döndü ertesi sabah kahvaltıya gelmek şartıyla ama annem ve kızkardeşim bizde kaldı. Biraz yemek, dinlenme derken sağolsunlar beraber biraz evi topladık. Akşam u.canla yemeğimizi yedik ve geç saatlere kadar ( u.canın gözleri kapanmaya başlayana kadar daha doğrusu J ) oturup sohpet ettik.Ertesi sabahta erken uyandık ve evin son rotüşlerini yaptık ki kapı çalındı. Ablam, eniştem , babam, kızlar ve ablamın tatlı , bal oğlu tıntırış geldi kahvaltıyaa : ) Bende üstüne komşum olan dayımlarıda çağırınca kahvaltıya tam bi aile günü oldu : )
Kahvaltımızın ilk hali ki son hali sadece boş tabaklardı : ))
 
 
 
Günümüz güzel başladı . U.can saat onikiye doğru işe gitmek zorunda kalınca bizde kahvaltı, kahveler derken sonrasında yengemin ısrarı üzerine onlara geçtik ailecek. Orda da benim evin en sevdiğim yeri olan kış bahçesinde  sırtıma güneş vura vura biraz zaman geçirdim bende : )
 
ve tabi kız kardeşimle beraber yengemin o güzel çıçeklerini ve kendimizi bir güzel resimledik burda günün hatırası olması adına ; ) : )
   Ve akşam  u.canın beni almaya gelmesiyle sevdiklerimizle geçirdiğimiz güzel bir pazar gününe nokta koyduk :)
 
 

Oğluşumuz geliyor : )


     Aydınlık ve birazda serin bir İstanbul sabahına günaydın dedik bu gün. Sabah yataktan çok zor kalksamda haftanın ilk gününe günaydın deyip işimize gücümüze dağıldık u.canla : )

     Eveet gelelim ana konuyaa : ) Daha önceki yazımda belkide bebişimizin cinsiyetini öğrenebileceğimizi yazmıştım. C.Tesi günü kontrolümüze gittiğimizde daha ben cinsiyeti belli olur mu diye konuşurken doktorumuz bir oğluşumuzun olacağını söyledi. Ama bana hamileliğimin ilk başlarında o kadar çok kızın olucak dendi ki “  öylemii bana hep kız diyolardı ama”  dedim gayrı ihtiyarii : ) Doktor yüzde doksan yüzde binbeşyüz erkek deyip ne vakalar olduğundan bahsetti birazda. Örneğin bir kadın yemek yediği restorandaki garsonun biz üç defa baktırdık hep değişik çıktı demesi  üzerine doktora bir daha bakarmısınız demiş : ) Sanırım hamile olunca biraz da duygusal olup herşeyden etkileniyor anne adayları…tıpkı benim çevreden etkilendiğim gibi : ) Herşeyin normal gözüktüğünü söyleyip tekme sesini ve kalp atışını dinletti bize. Tabi ben suratımda aptal bi gülümseme ile kramplarımı ve nerdeyse bir haftayı geçen böbrek ağrımı bile daha hafif hissetmeye başladım bu sesleri duyunca : )

    Doktorun yanından ayrılınca tabi hemen telefonlara sarıldık. Annemi aradığımda bir süre konuşamadım boğazım düğümlendi sanki. Hani orda bir bebişin olduğunu biliyodum zaten ama sanki cinsiyetini de öğrenince bir şahsiyet kazandı birden : ) Tabi ikimizin aileside çok sevindi tebrik edip önemli olanın sağlıklı olması olduğunu tekrarlayıp güzel dileklerde bulundular bizim için. 

   Ama toplum etkisi ne kuvvetliymiş ki ben sadece kızım olursa öteden beri sevdiğim “ Zeynep “ olsun diye düşünüp ne başka bir kız ismi nede erkek ismi düşünmüşüm : ) Ama herkese söyledim bulduğunuz güzel isimleri söyleyin değerlendirme listesine alıcaz diye  : )

  Bu arada bir baba olarak u.canın tepkisine gelince : ) Öğrenince yüzünde koca bir gülümseme vardı. Ama işin aslı oda kız bekliyormuş. Toplum genelimizde her erkek biraz erkek çocuğu istiyor galiba ve u.canda da birazcıık o duygu var diye hissettim ben her ne kadar inkar etsede : ))  ( Hiç bu konuda bir şey belli etmesede bir konuşmasında ilki erkek olursa kız kardeşini kollar korur demişti. Bende ordan birazcık pay çıkarıyorum galiba : ) Ama kız da olsa aynı şekilde sevineceğini biliyorum cancağzımıın.Çünkü o en başta çocukları seviyor .  Bizim u.canla duamız hep sağlıklı, hayırlı bir evlat oldu. Dilerim Rabbim bu dualarımızı kabul eder ve isteyen herkese bu güzel duyguları tattırır. : )
 

10 Nisan 2014 Perşembe

ITZHAK PERLMAN KONSER

Itzhak Perlman, Itzhak Perlman İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu 29 Nisan 2014 biletleri.

 ...evet onu canlı dinlemek gerçekten bir ayrıcalık...eğer zaman bulabilirseniz ve maalesef biraz pahalı olan biletlerini almak sizi kasmayacaksa hiç düşünmeyin derim ;)
Bilet fiytaları :
1. Kategori - 665.00 TL
2. Kategori - 565.00 TL
3. Kategori - 465.00 TL
4. Kategori - 375.00 TL
5. Kategori - 205.00 TL Tükendi!
6. Kategori - 137.50 TL Tükendi!       bilet almak için ;) tıklayın 
 
Bu konser haberinden sonra onun kemanından bir tango dinlemek güzel olur ;)
 
        
       
 

9 Nisan 2014 Çarşamba

YALNIZIM DOSTLARIM...NOTA

   Millet olarak herkesin biraz arebesk  tarafı olduğundan mıdır bilinmez ister Batı çalsın ister Türk müziği her keman öğrencisinin başından da olsa biraz girizgah yapmayı sevdiği bir şarkıdır İbrahim Tatlıses in seslendirdiği  ve Burhan Bayer ‘ in bestesi olan  “ Yalnızım dostlarım “ şarkısı ;)

Şarkıyı notaya döken Aydın ÇAĞLAR daha çok bağlama yı düşünerek bu derlemeyi yapmışsada diğer enstrümanları çalanlarda çalarken farkettikleri ufak tefek düzenlemelerle bundan yola çıkarak sanırım parçayı çıkarmayı başarabilirler ;)

Nar tanesi nur tanesi anne babasının bir tanesii : )


          Bu gün bebişimizin 18. haftası doldu. Yaşadığım kramplar, tuzdan olduğunu tahmin ettiğimiz şişmiş gözler ve üstüne birde kum dökme derken biraz sıkıntılı geçirsekte şu son üç dört günü sonunun güzel bişeye bağlanacağını düşünmek bu sıkıntıları katlanılır kılıyor. Ama bu sıkıntıları yaşarken bazen göz yaşlarına yenik düşebiliyor insan ve bu durumda eşine en yakınlarına büyük iş düşüyor. Dün bu sıkıntılardan dolayı sabah gözyaşlarımı tutamazken eşimde bana bu sıkıntıların geçici olduğunu , sonunun tıpkı tatlı yeğenim tıntırış ( bu ismi biz taktık ona : ) gibi bir bebek olacağını düşünmemi telkin ederek beni rahatlatmaya çalıştı.Bazı gerçekleri bilsekte bu gibi durumlarda iyi geliyor galiba sevdiklerimizin desteğiyle bazı şeyleri duymak. U.Can mecburen işe gidince öğlene doğru annem ve babam geldiler yanıma. Biraz uzanmak, biraz sohpet, biraz telkin derken onlarda bana iyi geldiler. Gerçekten insan zor zamanlarda sevdiklerini yanında istiyor. Akşamda beni u.cana devir teslim yapıp gittiler.İyi ki varlar…

 Eveet.. bu sıkıntılar dışında bebişin  ilk hareketini bekliyoruz heyecanla ama henüz bi ses yok. Bazen u.canla bazı sesleri falan bişeye benzetiyoruz ama bizim bebişin  henüz pek kıpırdamaya niyeti yok galiba :) )  Neyse biz azimle bekliyoruz. Ve bu c.tesi bir aksilik olmazsa cinsiyetini öğrenme ihtimalimiz çok yüksek : D  Eğer öğrenemezsek sanırım bizden çok çevremiz hayal kırıklığına uğrayacak : ) Beni her gören mütemadiyeen :D ne zaman doktora gidiyosunuz ne zaman belli olucak diye soruyor . Geçen sefer öğrenemediğimizi söylediğimde benden çok hayal kırıklığına uğramışlardı : )

Ama tabi ki ille de kız yada erkek olsun dememeli , cinsiyeti ne olursa olsun herşeyden önemlisi sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması ;) : )