15 Ocak 2008 Salı

Sobelenmişim :)

Evet Sevgili BETÜL tarafından sobelenmişim:) O güzel cevaplarından dolayı kırmızı kurdela almış ..bakalım biz sınıfı geçebilecekmiyiz ;)

Konu; "sen ......olsan, ne olmak isterdin"

1-Yemek olsam, ne yemeği olurdum?

Portakalı, vişnesi ve çileği çok meyvalı bir pasta:)

2-Müzik aleti olsam, ne olurdum?

Tabi ki keman;)

3-Araba olsam, ne olurdum?

Hımm…hep bir yerlere yetişmeye çalışan biri olarak trafikte yaşayacağım sorunları azaltacağına inandığım 4*4 bir jip fena olmazdı doğrusu ;) Ehliyeti aldığım zamanlarda kursta ilk bir doğan kullanmıştım ve soranlara ya doğan ya jip başka araba tanımam demem arkadaşlar arasında mizah konusu olmuştu :)

4-Aylardan hangisi olurdum?

Mevsimlerden bahar ve sonbaharı sevdiğim için bir türlü ayırım yapamadım. O yüzden Nisan ve Eylül diyorum. (Bir de ne zaman EYLÜL olsa Mehmet Rauf ‘ un “ EYLÜL” adlı hüzünlü romanı gelir aklıma)

5-Ayakkabı olsan?

Sanırım benden bir ayakkabı olsa çok giyilmezdi :) :) :) Çünkü yüzsüz olduğum söylenemez .

6-Kıyafet olsam, ne olurdum?

Bunu hiç düşünmedim ama ne olursam alayım portakal rengi bir şeyler olurdum herhalde. ( Annemin bana ördüğü ve 1 km öteden burdayım diyen porti renkli hırkam gibi mesela:)

7-Renk olsam, ne olurdum?

Biraz portakal biraz pembe ..eee bir renkle ömür geçmez dimi ama ;)

8-Hayvan olsam mı ? Bu soruları ilk kim hazırlamış ?

Düşünebilmenin, akıl sahibi olmanın güzelliğini hiç bir şeye değişemeyeceğim için bu soruya cevap veremiycem ama hayvanları çok severim .

9-Şu an okuduğum kitabın 187. sayfasında neler var ?

Şu an elimde katıldığım Sufizm seminerinden sonra aldığım Muhyiddin Şekur’ un “ Su üstüne yazı yazmak “ adlı kitabı var…Malesef yoğunluktan dolayı henüz bitiremedim.Şu anda kitap yanımda olmadığı için 187.sayfasında ne var söyleyemiycem ama bunun yerine konusu hk.küçük bir açıklama yapıcam;)

Su Üstüne Yazı Yazmak

Muhyiddin Şekur İNSAN YAYINLARI Bu kitap, yazarının Süfilik yolunda yaşadığı serüvenini akıcı fakat derinlikli bir anlatımıdır. Yazar bu serüveninin, bir müslüman olarak Süfilikle ilk karşılaşmasından başlatıp, Şeyhinin rehberliğinde geçirdiği uzun yıllardan sonra eriştiği dervişliğe ve ötesine kadar götürüyor. Muhyiddin Şekur sık sık heyecan verici bir tona ulaşan ve hemen her yerinde Süfi geleneğin hikmetinin yankılandığı eğlenceli bir üslupla sizi de içine çeken bir serüveni .

Evet..umarım cevaplarım yeterli olmuştur..Vee bende arkadaşım byHaktan’ ı sobeliyorum :)

4 yorum:

Betül dedi ki...

Naz'cim
Sobeyi cevapladığın için teşekkür ederim cnm. Bu sobe işleri kiminin hoşuna gidiyor, bazı arkadaşlarda hoşlanmıyor, açıkçası ben de tereddüt ettim seni sobelerken, adet yerini bulsun dedim. :)
Sorular bayağı bir saçma ama değil mi? "Naapcaksın, yemek olsam bilmem ne olsam kardeşim" :D değil mi ama..

Cnm porti hırkana bayıldım,şu 1 km uzaktan "ben burdayıııııııım" diyen hırkan hani :) anneciğinin ellerine sağlık. İnş. en kısa zamanda bir jip sahibi olursun,

Sevgiler canım.........

corcianaz dedi ki...

Rica ederim Betülcüm:) Sanırım birazda zamansızlık dolayısıyla insanlar sorulara cevap vermeye üşeniyor;)

Sorulara gelince gerçektende daha önce hiç aklıma gelmeyen sorular:)

İnan o hırkaya bende bayılıyorum:) Benim porti hırkamı gelen bir yakınımıza üşüyor diye verip de geri alamayınca ihale anneme kaldı ve bende yeni porti hırkama sahip oldum:) Jip dileklerin için de çook teşekkürler ..doğrusu çok işimi görürdü:)) Bende senin hayalindeki arabayı edinmeni istiycem ama imalatı var mı ki dersin? Malum pek kapsamlı bişeydi:))

sevgiler...

Adsız dedi ki...

s.@ arkadaşım iyidir hoşdurda şimdi bu sobe nerden çıkmışdır diyeceğim :)
beni söbelediğin için tşk.ler şimdi bu sorular birazz şey olmuş değişsen nasil olurdu diyorum hani arkadaşına bir kıyak yapsan :)
en kısa sürede cevaplayacağım sevgi ve dua ile...

corcianaz dedi ki...

a.s arkadaşım:) Vallaha çok önceden bi arkadaşım iki günde bir beni sobeliyordu acaba tatlı bir intikam olabilir mi dersin:)) Bu arada soruları değiştirmiyorum ama kendine göre küçük değişikliklere izin var;) hadi kolay gelsin.

sevgiler