14 Kasım 2015 Cumartesi

akordeon çocuk beresi yapılışı ;)



    Daha önce akerdeon şapka ismini taktığım şapkanın nasıl yapıldığını araştırırken  gördüm ki şapkanın adı zaten akerdeon şapkaymış :) Buyrun efendim yapılışı ;)

28 Ekim 2015 Çarşamba

Temiz hava bol oksijen :)

     Pazartesi günü eşimin boş gününden faydalanıp annemlerle beraber g.yaka yazlığa gittik. Kışın kendini gösterdiği bu günlerde aydınlık, serin ama güneşli bir gün geçirdik : ) Ve hepimize çok iyi geldi.Her zaman ki gibi varır varmaz etrafı bi kolaçan ediyim dedim ve bahçeden, çevreden güzel kareler çektim ;)      




     Artık kurumaya yüz tutmuş bu çiçekler halen çok güzel bir görüntü oluşturuyorlardı...çekmeden duramadım...Hatta kıyamadığım için koparamadım  ama onları kitabımın arasında kurutup saklamak istedim hiç kaybolmasınlar diye...






Armutlarda on gün öncesine göre artık olgunlaşıp yerlere düşmeye başlamış...Döndüğümüz zaman annemin arabanın arkasına koyduğu armutları farkedince halen bu kadar armutla ne yapsam diye düşünüyorum doğrusu :) Organik bunlar organik :)



           Bahçede iki tane zeytin ağaçları var bizimkilerin...ve bu sene ikiside şimdiden simsiyah olmuş durumda...İnsanın bizzat kendinin bişeyler yetiştirmesi gibisi yok gerçekten ...




     Bu küçük süs biberleri kesink-likle favorim ve bahçenin bir çok yerinde  soğuk hava şartlarına rağmen bunlara rastlamak mümkün...ya tutarsa deyip annem ve babam ekmişler bahçenin bir çok yerine...


 






   
     Öğlen oğluşum uyuyunca onu annaannesive dedesine emanet edip biraz dolaşmaya çıktık. Biraz araba pratiği yaptım tenha yolları bulunca.Dönüşte arabayı park ettikten sonra da birazyürüyüş yaptık eşimle...Vee  eve döndüğümüzde de o özlediğimiz soba keyfinin tadını çıkardık bir güzel...Annem biz gelene kadar kuzineye patatesleri bile atmış...Canım...evlenmeden önce gelir gelmez yaptığım şeylerdenbiriydi bu : ) Tabi  bide muhakkak kestane ile gelirdim buraya...


  

Oğluşumda serin hava yüzünden bir süre dışarda " duman " ı sevdikten sonra muhabbetine kapı ardından devam etmek zorunda kaldı...Onun içinde gerek temiz hava gerekse bahçede organik bulduğumuz herşeyden tattırmamız derken güzel bir gün geçirdik hep beraber...


Sabah eşimin işi dolayısıyla güneş doğarken yollara düşsekte güneşin doğuşunu deniz eşliğinde kademe kademe izleyerek eve döndük...
Kesinlikle fırsatını buluyorsak bi kaçamak yapıp uzaklaşmanın çok büyük faydası oluyor ;)


25 Ekim 2015 Pazar

Tek Pirinç Örgü Tekniği Nasıl Yapılır.

Öncelikle  herkese tatlı,güzel bir pazar diliyorum bu soğuk kış gününde :) Örgü için ne kadar uygun bir zaman değil mi;)  Daha önce oğluşuma şapka ve atkı örmek istediğimden bahsetmiştim ve bazı modeller eklmiştim bir önceki postumda. Ama nasıl örüldüğü hakkında benimde bilgim olmadığı için daha sonra dönüceğimi söylemiştim. Tesadüf cuma günü annemlere gittiğimde annemde nohut modelini uyguluyordu ve bende hoşuma giden modeli anneme gösterip öncelikle adını öğrendim :)



   Evet...bu son derece bebişe yakışmış modelin adı pirinç örneğiymiş..hemen netten bulup kendimde öğrenmek üzere ekledim. Darısı diğer modellerin başına inşşallah:)




22 Ekim 2015 Perşembe

Akordiyon Şapka


Akordiyon şapka :) ( Bu ismi ben taktım ama gerçektende andırıyor dimi )
Kız çocukları için sevimli bir şapka modeli .

Miniklere Şapka : )

Havaların soğumaya başladığı bu günlerde hazırların yanısıra oğluşuma bi tane şapka ve atkıda ben öriyim istedim ve netten çok güzel modeller buldum...Tabi nasıl yapıldıkları yazılı değil ama örgüden biraz anlayanlar sanırım burdan yola çıkarak örebilirler;) Ama ilerleyen zamanlarda yapılışları ile birlikte bazı modelleri paylaşıcam. Bu arada hepsi o kadar tatlı ki hangisinden yapıcağıma daha karar veremedim :) Umarım örmek isteyenlere de bir fikir olur bu post ;) 

















21 Ekim 2015 Çarşamba

Benimde olmalııı :D

  Benim gibi devamlı sırt çantası kullanmaya alışkın  ve biraz değişiklik arayanlar  için  helede küçük çocuğu varsa güzel alternatifler .Bu çantalarda sanırım oğlumun ve benim genel ihtiyaçlarımı alabilir ;) :)

      Neler almaz ki bu çantalar... :D    Öncelikle  cüzdan, bir kaç makyaj mlz., bir el kremi , kolonyalı bir mendil, oğluşum için kolonyalı mendil, suluk, çeşitlikrakerler...ooo  daha neler neler sığdırırım ben bu çantalara  :D


   
      Bu çantayı bizde yapabilirmiyiz ne dersiniz ;) :)

20 Ekim 2015 Salı

Farid Farjad - Ayrilik (Madem etkinlikten bahsettik, dinlememek olmaz ;)

The Piano Guys - Love Story (Taylor Swift)

Haydi Kitap Kurtları ;)



   Fuar ile ilgili katılacak yayınevleri, ulaşım, imza günleri vb. tüm bilgilere de bu adrsten ulaşabilirsiniz ;) 

http://istanbulkitapfuari.com/index.php?main=imza

...

Bazen sadece yorgun oluyor insan 

Ne küs ne yalnız ne de aşık


- Cemal Süreya

Biraz da Etkinlik ;)


19 Kasım, 2015

 / Klasik

Misafir Etkinlik
"Kemanı ağlatan adam", büyük keman virtüözü Farid Farjad, 19 Kasım'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde!
Farjad'ın müziği, yüreğini sızlatan, derinlerde, oralarda bir yerde olanı deşeleyen, kabuğundan çıkartandır. Bazen okyanus köpüğünde yüzercesine serinleten, huzur veren, kimi zaman alaca karanlıklara sürükleyen, alıp götüren bir hissiyattır. Hüznü nakış nakış işleyen kemanı adeta "gel beraber ağlayalım" diyor...
Türkiye'de "Keman'ı Ağlatan Adam" olarak da bilinen Fars asıllı ABD vatandaşı Farid Farjad, 1938 yılında Tahran'da doğdu. 1966 yılında Tahran Müzik Konservatuarı'nda klasik müzik üzerine master yaptı. Bundan sonraki dönemde Tahran Senfoni Orkestrası'nda önemli görevler aldı. Fars Halk Müziği'nde çok derin bir birikime sahip olan Farjad, keman ile Batı Klasik Müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu. Batı Klasik Müziği üzerindeki çalışmaları Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahiptir. Şu anda dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farjad'ın, yalnızca piyano ve keman kullanarak oluşturduğu Anroozha (O Günler) isminde beş albümden oluşan bir albüm serisi bulunmaktadır. Ayrıca Golha Orkestrası adlı kolektif iki albüm de sanatçının eserleri arasındadır. Bu albümlerde Farjad, kendi deyimiyle doğadaki hüznü notalara dökmüştür. Albümlerinin bu yönde oluşmasının sebeplerinden birisi olarak devrimden sonra ülkesinden uzaklaşması ve ülkesinden uzakta yaşamak zorunda kalmasını göstermiştir. Anroozha serisinin ilk dördünde Farjad'a Abdi Yamini, beşinci albümde ise eşi Mitra Tavakkoli Farjad piyano ile eşlik etmiştir.
Bu etkinlik Piu Entertainment tarafından düzenlenmektedir. Biletler için www.biletix.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

19 Ekim 2015 Pazartesi

Yazdan Kalma Bir Gün....

        Kış mı geliyor derken yazdan kalma güzel, temiz bir hava bulmuşken geçen hafta bir sahil gezintisi yapalım dedik eşim ve oğlışumla. E en yakın trafiğe takılmadan gidebileceğimiz Ambarlı sahilini seçtik hal böyle olunca : ) 


            Oldum olası deniz beni rahatlatır. Özellikle oğluşumdan önce ne zaman bunalsam bir şekilde soluğu deniz kenarında alırdım yaz kış demeden. Ama Sevgili Ömer Kaan' ım öncelikte bir numara olunca bu alışkanlığımda sekteye uğradı malesef ;)

             Ah o gemide bende olsaydım dedirtiyordu adeta . Tabiii eşim ve oğluşumlaa...oğluşumun uyku vaktı gelince rahat yatağında uyuyabilsin diye tekrar eve ışınlanmak şartıyla :) Çünkü bizim ki kendi yatağında anca fır dönüp rahat edebiliyor.




          Gezimiz, oğluşumun salıncaktan inmek istememesi üzerine daha çok  aynı manzarada başladı ve tamamlandı diyebiliriz :D
         

30 Eylül 2015 Çarşamba

Çocuk eğitiminde altın kurallar

Çocuğun kişiliğinin oluşumu, kendisine saygısının gelişmesi büyük ölçüde ana-babasının kişilik yapısına bağlıdır. Ana-babasının davranışlarını kendine model alan çocuk istenen ve istenmeyen davranışların çoğunu onlardan öğrenir.
Çocukların üzerinde önemle durulmalı, davranışların aşırılığa kaçmaması için özen gösterilmelidir. Saldırgan öfke patlamaları, korku ve endişeleri yatıştırılmalıdır. Bu da çocuğun doğuştan istek ve eğitimlerini tanımak, hoşlanmadığı durumları göz önünde tutmakla olur.
Çocuğun tabii yetenekleri desteklenmeli, tedirginlik kaynakları giderilmelidir. Böyle bir çocuk yetiştirme, hem beden, ruh için iyidir. Erken eğitimle, alışkanlıklar ve davranışlar kişiliğe yerleşir. Çocuğun yetişmesinde önemli etkisi olan bu altın kurallar şunlar:
1- Çocuğunuzu utandırmayın; utandırılan çocuk kendine güvensiz, toplum içinde de tepkisiz bir kişi olur. Büyüdüğünde maksadını anlatamaz. Ömür boyu bunun ezikliğini hisseder.
2- Çocuğunuzun sizden övgü ve tasdik beklediğini unutmayın. Çocuğunuzun bu ihtiyacını giderin. Her fırsatta, yaptığı faydalı şeylerle ilgili takdirlerinizi esirgemeyin.
3- Çocuğunuza size, akrabalarına ve arkadaşlarına, çevresine yardım etme fırsatı verin. Kendisine ihtiyaç duyulduğunu bilmek, onu mutlu edecektir. Ona güven verecektir.
4- Çocuğunuzun sorduğu sorulara ilgi gösterin ve doğru bilgi verin. Ona gerçek dışı bilgi vermeyin. Yanlış bilgi en kısa zamanda çocuk tarafından sezilir ve çocuğunuzla aranızdaki güven zedelenir. Verdiğiniz doğru bilgilere de şüphe ile bakmaya başlar.
5- Çocuklarınızı dinleyin ki, o da dinlemeyi öğrensin.
6- Çocuklarınızın kişiliğine saygı duyun ki, o da size saygı duysun.
7- Çocuğunuza tabii ve samimi bir hava içinde davranın. Unutmayın çocuğunuz bütün hal ve hareketlerinizi taklit eder.
8- Çocuğunuzun kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmesine yardımcı olun. Çocuk, dışarıda duygu ve düşüncelerini rahatlıkla anlatabilme cesaretini evde kazanır.
9- Olumlu düşünmeye çalışın ki, bu haliniz çocuğunuza da yansısın. Olumlu düşünme alışkanlığının insan hayatında çok önemli bir yeri vardır.
10- Hata yaptığınızda çocuğunuzdan özür dileyin ki, o da özür dilemeyi, özür dilemenin utanılacak bir hareket olmadığını öğrensin.
11- Çocuğunuzu yerli yersiz tenkit etmeyin. Tenkitten kimse hoşlanmaz. Tenkit edilen çocuk huzursuz olur. Yalana meyleder. Önemli yanlışlarını izah ederek düzeltmeye çalışın. Düzeltmede aceleci ve ısrarcı olmayın.
12- Çocuğunuza neyi niçin yapmaması gerektiğini, sebeplerini göstererek açıklayın. Bu davranışınız çocuğunuzun aklını kullanan bir insan olmasını sağlar.
13- Bir başkasına kızdığınızda hırsınızı çocuktan almayın. Çocuğunuzla olan irtibatınız bozulur. Çocuğunuzun size güveni sarsılır. Sinirli huzursuz bir çocuk olur.
14- Çocuğunuza karşı olan davranış ve sözlerinizde tutarlı olun. Bunu yaparsanız çocuğunuzun kişilik gelişimine çok yardım etmiş olursunuz.
15- Babanızdan gördüğünüz eğitim metodu üzerinde ısrarcı olmayın. Zaman ve şartlar çok farklı. Aradaki anlayış farkını unutmayın.
16- Ya hep ya hiç prensibi ile hareket etmeyin. “Zaman, ne kadar kurtarılabilirse kârdır.” zamanıdır. Daha zararlı işlerle meşgul olacaksa, az zarara razı olun!.( Eğitimci Zeki Yılmaz’ın tavsiyeleri)