6 Ocak 2009 Salı

Hollywood İsrail’i Boykot Ediyor Ya Siz?



...elimizden geldiğince bu markaları kullanmaktan feragat edip kendimize alternatif markalar bulalım...bu boykot katliam süreci ile sınırlı kalmasın...!!!


…Filistin’de yaşanan olayları şiddetle kınıyorum...ve elimizden ne geliyorsa o şekilde tepkimizi dile getirmemiz gerektiğini düşünüyorum…Bu insanlık suçuna karşı SESSİZ, TEPKİSİZ KALMAYALIM!!!!




Hollywood İsrail’i Boykot Ediyor Ya Siz?


İsrail’in Filistin topraklarında işgal ettiği yerlerde yeni yerleşim bölgeleri kurulmasına destek veren Yahudi mücevhercisinden, ünlüler resimlerinin kaldırılmasını istedi.


Gazze’de 5 gündür katliam yapan İsrail’e dolaylı yollardan da olsa tepki yağıyor. Hava bombardımanları sırasında, BM rakamlarına göre, en az 100 sivili katleden İsrail’in en büyük destekçilerinden biri olan ünlü Amerikan Yahudi mücevheratçısı Lev Leviev’e Hollywood yıldızlarından boykot geldi.


Salma Hayek, Sharon Stone, Whitney Houston, Halle Berry, Drew Barrymore, Brooke Shields, Andie Mcdowell ve Lucy Liu, mücevher firmasından reklam kampanyalarındaki resimlerinin kaldırılmasını istedi.


Yahudi Amerikan milyarderi Lev Leviev, İsrail’in işgal altındaki topraklarında kanunsuz yerleşim yerleri kurulmasına destek vermesiyle tanınıyor. Ayrıca Leviev’in Afrika’da insan hakları ihlalleri ve “kanlı elmas”larla ilişkilendiriliyor.


Hollywood ünlüleri, insan hakları grubu Adalah ve New York’taki “İşgale Karşı Yahudiler” vakfı tarafından bilgilendirildikten sonra bu kararı aldıkları belirtildi.


Kasım ayında, Oxfam Uluslararası yardım kuruluşundan Kristin Davis de, Leviev’in firmasından resimlerinin web sitesinden kaldırılmasını talep etmişti.


Haziran ayında, UNICEF, Batı Şeria’daki kanunsuz yerleşim yerleri nedeniyle Leviev’den yardım kabul etmeyeceğini açıkladı. UNICEF, daha sonra çatışan taraflardan yardım almayacağını açıklayarak kararı doğruladı.


Adalah’tan Ethan Heitner, “Hollywood yıldızlarının UNICEF, Oxham ve diğerlerine katılarak, Filistin’de yerleşim bölgeleri kurarak uluslararası kanunları çiğneyen ve Angola ve Namibya’da insan hakları ihlalleri yapan Leviev firmasından uzaklaşmalarından memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Drew Barrymore

Hiç yorum yok: