16 Ekim 2016 Pazar

Uçtu uçtu kuş uçtuuu:)

                                                                           15.10.2016

   Güneşin yüzünü gösterdiği ama çokta sıcak olmayan bir gün yaşıyoruz bugün İstanbul da :)
  Bende oğluşumu uyuttum bi güzel.Akşama misafirlerimiz var.Amcası ve yengesi onu çok özlemişler ve akşama bizdeler. Tabi bu tür durumlarda anneler çocuğu uyutup bir an önce işe girişirler ki bende aynını yaptıım :) Ama bu seferde ne oluyo biliyomusunuz hangi işten başlayacağınızı şaşırıyorsunuz ve kısa bir bocalama evresi yaşıyorsunuz.
   Ben artık en acil olan diye kafamda bir sıralama yapıyorum hemen.Örneğin zor bir yemek yapıcaksam akşamdan ön hazırlığını yapıyorum mesela.Sarma yapmayı düşündüğüm için dün gece oğluşumu yatırdıktan sonra dört kişilik bir tencereye sarma sardım. Akabininde de boyun ve sırt ağrıları ile yatmam saat ikiyi buldu :D Ama dolabımda sarılmış sarma tenceresini görünceki mutluluk buna değer :D
   Onun dışında misafirleri nerede ağırlıycaksam önce o odayı derleyip toparlıyorum çünkü malum evde çocuk olunca malesef her zaman derli toplu olmak zorlaşıyor.
    Ve ondan sonra da banyoya girip bir toparlama yaptım mı soluğu son durak mutfakta alıyorum :D
    Evet şimdi ben banyo aşamasındayım bugün :) 
 Bugünkü misafir ağırlamamız dışında son günlerde evdeki ekşınımızda çileklerimizin içine yuva yapmış kuşumuz ve yumurtaları :) O yumurtalar uğruna çilekleri kuruttuk ama yapıcak bişey yok. Zaten bir gün bulgur veriyim dedim.Gündüz vaktiydi karşı dala uçtu camı kapatınca tekrar geri geldi. Ertesi gün sevgili kuşu görmeye ne gelen var ne giden deyip yatmadan önce eşime kuşa bulgur pilavı biraz çubuk kırıntısı ve su verelim mi dedim. "Kaçırırsan yazık olur " dedi ama açtır diye oda dayanamadı ve beraber usulca açtık camı koyduk su ve yemi.Tam camı kapatırken kuş bir korktu ve karşı dala uçtu yine.Heyecanla camın arkasında kuşun geri dönmesini bekledik ama nafile :(  Çaresiz uyumaya gittik.
  Sabah namazı saati eşim hala gelmediğini söyleyince gitti yavrular dedim. Gidip su koyduğum kavanoz kapağını alıyım diye camı açtım ki ne göreyim balkon mermerinde bizim kaçak kuş :) Kapağı alıp usulca camı kapattım.Kuş önce gelip geceki bulguru yedi sonrada yumurtalarının üstüne kuluçkaya yattı.Banada müjdeyi eşime verip huzurlu bir uykuya dalmak düştü :) 

Bu arada kuş halen kuluçkada ama ben yem vermeyi bırakıp bu işi kuşumuzun eşi ve doğal sürecine bıraktım. Çünkü bir daha bu riski göze alıpta bebelerin geleceğini tehlikeye atamam  :D 

Eveet şimdilik bizden bukadar...  bolca sevin ve çook sevilin :)


10 Ekim 2016 Pazartesi

GUGUK KUŞU

Guguk Kuşu - %25 indirimli  - Robert Galbraith - Pegasus Yayınları  -

  Merhabalar :)  Guguk kuşu en son bitirdiğim kitap ve dedektif romanlarını sevenler için bence güzel bir kitap.Tavsiye edilir ;) 

Kitabın Tanıtımı
“Bu yılın en çekici dedektif romanı!”
- Daily Mail
Karla kaplı bir gecede, ışıltılı hayatıyla magazin haberlerinin gündeminden düşmeyen güzeller güzeli manken Lula Landry evinin balkonundan düşüp hayatını kaybeder. Tüm deliller intiharı işaret ederken Lula'nın ağabeyi John, cinayet şüphesiyle Özel Dedektif Cormoran Strike'ın kapısını çalar.
Eski bir asker olan ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük yaralar alan Cormoran Strike bir dönüm noktasındadır. Lula'nın ölümünün ardındaki gerçeği araştırmak, bir yandan sorunlarıyla boğuşurken tamamen dibe batmaması için bir umut olur. Fakat şüpheler ve ipuçları bir araya gelmeye başladığında Strike bu gizemin, içinden çıkılmaz bir labirente dönüşeceğinin farkına varır…
Guguk Kuşu Mayfair'in sakin sokaklarını, Doğu Yakası'nın barlarını ve Soho'nun canlılığını yansıtan bir atmosferde, Londra'nın derinliklerindeki gizemi ortaya çıkartıyor. Cormoran Strike karakterini tüm dünyaya duyuran bu kitap, Robert Galbraith mahlasını kullanan J.K. Rowling tarafından yazıldı.